Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En person tar blodtryck på en patient

Sjukvård och tandvård

När det gäller hälso- och sjukvård sköter Region Dalarna det mesta, men kommunen ansvarar för vissa delar. Här kan du läsa mer om vem du ska vända dig till. Om läget är livshotande, ring 112.

Vårdcentral eller akutmottagning

Om du eller någon anhörig har problem med hälsa och sjukdom ska du i första hand kontakta din vårdcentral. I Falun finns flera vårdcentraler som drivs av Region Dalarna och en privat. Vid brådskande besvär vänder du dig under dagtid till din vårdcentral. På kvällar och helger vänder du dig till 1177 som bedömer om du kan vänta till nästkommande vardag. Eller om du ska boka tid på vårdcentralen Tiskens jourmottagning eller om du ska åka till akutkliniken på Falu lasarett.

På natten när vårdcentralen är stängd, ringer du Sjukvårds­råd­givningen, telefonnummer 1177. Sjukvårdsrådgivning för texttelefonanvändare 020-33 00 00.

Här finns vårdcentraler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hemsjukvård

Har du behov av hemsjukvård ska du vända dig till din vårdcentral. Ansvaret för hemsjukvården ligger hos kommunen, men vårdcentralen kontaktar kommunen om du har rätt till hemsjukvård.

Tandvård

Vid tandproblem kan du vända dig till Folktandvården, de välkomnar patienter i alla åldrar och oavsett om det handlar om hål i tänderna, tandställning eller protes. Det finns också flera privata tandläkare i Falun att välja mellan.

Barnavårdscentral

Det finns en familjecentral i Falun med öppen förskola, föräldrautbildningar, barnmorskor, barnavårdscentral och psykologer.

Kontakt:

Sjukvårdsrådgivningen www.1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Region Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tandvården Region Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Familjecentralen

Sidan uppdaterad 2023-11-28